Logeerzorg

Logeerzorg

Daar komt iedereen van bij

Zo lang mogelijk thuis wonen, dat wil toch iedereen? Dat is ook mogelijk, maar dan is het wel belangrijk dat mantelzorgers goed voor zichzelf zorgen. Zodat zij de pittige taak vol kunnen houden. Logeerzorg helpt daarbij.

Waarom is logeerzorg een goed idee

Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag en jarenlang voor hun naaste. Om dat vol te houden, is het belangrijk om af en toe even vrij te kunnen nemen van de zorg. Dat is alleen mogelijk als de zorg op een verantwoorde manier overgenomen kan worden.

Logeerzorg biedt die mogelijkheid. Het is een fijne manier om overbelasting te voorkomen. Logeerzorg wordt altijd vooraf ingepland en kan meerdere keren per jaar plaatsvinden op de momenten dat mantelzorgers dat zelf handig vinden.

Logeerzorg Dementiezorg

Wat is logeerzorg

Logeerzorg is tijdelijke zorg (24 uur per dag) voor mensen met dementie die nog thuis wonen met hulp van een mantelzorger. Door de zorg tijdelijk over te nemen, kan de mantelzorger even op adem komen.

Dat kan op een locatie naar keuze:

 • Breda – Aeneas (Thebe)
 • Breda – Lindemolen (Surplus)
 • Oosterhout – Oosterheem (Mijzo)
 • Etten-Leur – het Anbarg (Avoord)
 • Fijnaart – Fendertshof (Surplus)

Hoe werkt het

Bespreek  uw wens om gebruik te maken van logeerzorg met uw casemanager dementie. Heeft u er nog geen, vraag aan uw huisarts wie de casemanager van de praktijk is. 

Een verblijf op een van de logeeradressen wordt altijd goed voorbereid. De casemanager dementie kan daarbij helpen.

Tijdens het aanmeldingsgesprek worden afspraken gemaakt over de benodigde zorg, gevraagd naar wat belangrijk is voor de logee tijdens het verblijf en het in- en uitchecken. Indien gewenst kan een bezoek aan de logeerlocatie gebracht worden.

 1.  Samen met uw casemanager dementie logeren voorbereiden
 2.  Aanmeldingsgesprek om de meest passende logeerlocatie te bepalen
 3.  Afspreken logeerdatum
 4.  Invullen / bespreken formulier voor de overdracht van de zorg en andere belangrijke informatie over de logé
 5.  Daadwerkelijk logeren
 6.  Na het logeren bespreken hoe een en ander verlopen is
 7.  Indien gewenst vervolg logeerafspraken maken

Komt uw naaste in aanmerking voor logeerzorg?

Logeerzorg kan betaald worden uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo, via de gemeente) of de Wet langdurige zorg (via het CIZ). De casemanager dementie kan u helpen de het aanvragen van de benodigde indicatie.

Download de folder Logeerzorg

Scroll naar boven